В останньому оновленні месенджеру Telegram з’явилась функція налаштування тем. Нова тема «Dark» у чорному стилі дозволяє зменшити споживання енергії. Щоб поміняти тему, треба оновити програму і зайти у параметри додатку та обрати розділ «Теми».

Також теми можна створювати самостійно у графічному редакторі. Редактор цей поки що доволі примітивний, але його функціоналу достатньо для створення власного «скіну».

Оновлення також торкнулося десктопної версії сервісу, власники iOS-гаджетів отримають новий функціонал протягом кількох тижнів. Для обговорення тем створений окремий канал @Themes.

Німецька влада заборонила дитячу іграшку

Знайомтеся, це небезпечна іграшка Кайла.

Кайла — інтерактивна іграшка, створена для розвитку дітей, що вміє відповідати на запитання. На запитання «яка найвища гора на світі» вона відповість «Еверест». Відповіді іграшка шукає в інтернеті, підключаючись до смартфону власника через bluetooth. Саме через це й виникли проблеми.

При з’єднанні з гаджетом використовується незахищений протокол передачі даних, який можна відслідкувати і доволі легко замінити відповіді на інші.

Таку вразливість знайшов студент Саарського університету Штефан Хассель. Він передав інформацію Федеральній мережевій агенції Німеччини, яка в свою чергу занесла іграшку до категорії «шпигунських пристроїв». Після цього продаж ляльки був зупинений, а всі куплені екземпляри було рекомендовано знищити.

Три роки тюрми для українця за лист з героїном

Журналіст Брайан Кребс — відома особа у вузьких колах. Його спеціалізація — викриття хакерських груп, на що кіберзлочинці часто відповідають журналісту як можуть.

Кребс мав особливі стосунки із кардерами. Один з них, юзер з псевдонімом Fly, 2013 року організував на закритому тематичному форумі збір коштів для того, щоб помститися журналісту.

Учасниками комьюніті було зібрано 1.65 біткоїнів (165$ за тодішнім курсом), на які в був закуплений героїн. Далі наркотики відправили поштою на домашню адресу Брайана. 12 пакетів з речовинами були прикріплені до журналу Chicago Tribune.

Інший користувач форуму повідомив журналіста, а той повідомив в поліцію.

Розслідування вийшло на слід кардера, його було заарештовано 2014 року у італійському Неаполі та екстрадовано до США. Злочинцем виявився… 28-річний громадянин України Сергій Вовненко. До вчинку з героїном суд додав ще декілька злочинів з банківськими картами та 17 лютого 2017-го виніс вирок — 41 місяць у в’язниці та 83.000 доларів штрафу.

Цікаво, що Сергій ще до рішення суду визнав провину і кілька разів відправляв Кребсу листівки з вибаченнями.

Цього разу без журналів і бонусів.

Собака, що літає

Цікавий заголовок, щоб привернути увагу. Собака пластмасовий, а всередині у нього дрон. Але факти лишаєтсья фактом. На цьому відео хвостатий дрон літає містами Японії, і фіксує реакцію людей.

Коменти