Одна з головних особливостей Twitter — це обмеження на кількість символів у повідомленнях. Соцмережу було створено 2006 року, а тоді ще були доволі популярними звичайні СМС-повідомлення, отже ліміт у 140 символів у твітах у порівнянні зі 160 символами в SMS не виглядав дивним рішенням.

Однак, останнім часом сервіс не раз критикували через це обмеження, тож розробник вирішив пом’якшити правила щодо кількості символів.

З початку минулого року перестали враховуватися посилання на деякі мультимедійні об’єкти, а наприкінці березня цього року на шанувальників соцмережі  чекало ще одно приємно нововведення — тепер при відповідях на групові бесіди не приймаються до уваги ім’я користувачів. Спачатку це торкнулось десктопних клієнтів для Mac, а згодом і всіх останніх клієнтів.

Якщо ви побажаєте відповісти на дискусію, в якій бере участь декілька людей, то зараз вам вже не потрібно буде додавати назви облікових записів в самому повідомлення, відтепер для цього можна використовувати окреме поле для відповідей. Воно знаходиться над блоком для написання твіту та має вигляд активного посилання.

При натисканні на лінк серед переліку профілів можна обрати тих користувачів, до яких ви бажаєте звернутися у рамках бесіди. Максимальна кількість учасників таких дискусій — 50.

Новий алгоритм відповідей вже реалізований на всіх платформах. Він безумовно кращий з точку зору юзабіліті, хоча розробникам ще є на чім попрацювати — деякі аналітики вважають, що блок для введення назв профілів міг би мати більший розмір — якщо ви захочете швидко висловити свою думку, то ви можете просто забути відредагувати список учасників бесіди через те, що нове поле не звертає на себе особливої уваги.

Технолог за професією, літератор в душі. Любить технологічні речі. Мріє розвинути в Україні мережу безкоштовних заправок для електромобілів.

Коменти