1 грудня найпопулярніший в минулому сервіс з обміну файлами написав про продаж свого доменного імені. Заявлена ціна — 1 млн $. Епопея із закриттям-відкриттям сервісів для обміну файлами в Україні триває вже давно, вже закривали FS.TO, BRB.TO, FS.UA, EX.UA та CXZ.TO.

Адекватних замінників таким сервісам на даний момент не винайдено, тож ніша лишатиметься незайнятою. Скоріш за все, підвищиться інтерес до торентів, онлайн-сервісів для перегляду фільмів і Popcorn Time. Сам же сервіс EX.UA перетвориться в щось нове:

Будет ли доступен популярная опция: EX-файлы (анонимный обмен файлами)?
Да. Над новым решением ведется работа. Это будет отдельная платформа со множеством дополнительных функций и улучшенными возможностями производительности.

Ціна продажу, заявлена на сайті — 1 млн $. Така ціна не є об’єктивною, тож скоріш за все домен так і лишиться в історії, бо продається не вся база файлів, обговорень і статистики, а лише доменне ім’я. Невідомо точно, скільки заробляли власники сайту, але, якщо оцінювати їх прибутки в 1,5-2 млн грн щомісяця, то 25 млн грн за курсом НБУ окупились би протягом двох років. Але знову ж, лише за умови продажу всього сайту, а не лише імені.

100% отриманих коштів власники планують використати для невідкладних дитячих операцій. Пошта, що досі працює на доменному імені @ex.ua, буде працювати до кінця 2016 року. Після цього — доступна на новому домені. Приватні архіви будуть доступні власникам також до кінця року.

В результаті

Схоже, що із червогої зміни домену власники сайту вирішили зробити публічну акцію. Вся база і навіть пошта скоро переїде на інший домен. Ніяких подробиць про майбутнє файлообмінника немає, але скоріш за все, це буде домен від міжнародного або офшорного реєстратора. Щось на кшталт ex.cc.

На разі розглядається створення закритого файлового сховища. Точніше стане відомо 21 грудня.

Коменти

Максим Саенко

Интересно, кто эту файлопомойку купит за такие бешеные бабки!? Мусора – как вшей на бездомной собаке. Что-о хочешь найти – по запросу выдает 99% какой-то фигни!
Тут, походу, владельцы доплачивать должны тому, кто возмется за это дело… тем более, что и менты могут нахлынуть, и сервера забрать.. я бы за лям забрал… пусть доплачивают миллион + 100 000 на карманные расходы, и я заберу!

Назар Токар

Так продається тільки домен, сам сайт викладуть десь в іншому місці :)