Нарешті була поставлена крапка в епопеї з вибухами Galaxy Note 7. Нагадаю, що всі телефони моделі минулорічного флагману від корейського виробника було відізвано через дефекти акумулятора і кілька випадків, коли вони могли загорітись прямо під час розмови або в кишені власника.

Процедуру повернення телефонів я б назвав добровільно-примусовою — з цими смартфонами не пускали на борт літаків, їх забороняли заряджати в публічних місцях, деякі оператори навіть включили автовідповідач при вихідних дзвінках.

Що ж пішло не так?

Як виявилось, в Galaxy Note 7 використовувались два типи акумуляторів: батареї власного виробництва Samsung SDI та батареї від компанії Amperex. І обидві батареї мали дефекти — власний елемент живлення Самсунга мав брак негативного електроду, а продукт стороннього виробника міг бути пошкоджений при ультразвуковому зварюванні позитивного електроду.

Не останню роль зіграв й обмежений простір, в якому знаходиться батарея.

Через кілька днів після цього прес-релізу Samsung заявив, що додатково інвестує 130 млн доларів в підрозділ, що займається виробництвом акумуляторів. Ці кошти будуть спрямовані на збільшення кількості протестованих батарей.

Маю надію, що це останній випадок, коли відомий виробник виводить на ринок небезпечний продукт.

Коменти

Виталий

Привет! У тебя разные счетчики на странице статьи и странице комментариев этой статьи
http://i.shotnes.com/a/01/31/screenshot_24221.png
Видимо первая считает уникальные хосты, а вторая загрузку страницы. И выходит странно )))

Назар Токар

Привіт, дякую за комент! Це кеш, коли він очищується, статистика оновлюється.