Скотт Спенсер з Google, поділився у блозі компанії даними про успіхи в боротьбі з неякісною рекламою у 2016 році. Звіт розпочався з інформації про те, що за цей період було заблоковано 1,7 мільярди неякісних оголошень, що вдвічі більше, ніж у 2015 році.

Для прикладу — якщо б щосекунди блокувалась одна некоректна пропозиція, то на це необхідно було б витратити 50 років. Продуктивність автоматизованих систем дозволила скоротити цей термін у 50 разів.

Такий колосальний приріст заблокованого контенту відбувся з двох причин: по-перше, були покращені автоматизовані алгоритми пошуку, по-друге, був розширений список потенційно небезпечних оголошень, якими можуть скористатись шахраї. Для прикладу — у липні була заборонена реклама споживчих кредитів, з цього періоду було знищено 5 млн таких оголошень.

Факти

Ось ще кілька цікавих цифр від Google. Отже, у минулому році було заблоковано:

  • 112 млн оголошень, схожих на системні попередження. Це більше, ніж у 6 разів у порівнянні з 2015 роком;
  • 68 млн пропозицій нелегальних товарів. Приріст 540 відсотків.
  • 17 млн «азартних» оголошень;
  • 80 млн блоків з від самого початку неправдивим контентом;
  • 7 млн оголошень, які намагались обманути автоматизовану систему;
  • 23 тисячі блоків, які напряму пропонують скачати будь-який контент (вони орієнтовані на користувачів мобільних пристроїв);
  • 1300 акаунтів, які видавали оголошення за новини.

Вважаю такий підхід правильним, однак зауважу, що всі ці дії — лише крапля у морі. Незважаючи на те, що на цьому сайті ви також зможете побачити пару блоків AdSense і вони є майже єдиним джерелом для отримання хоча б якихось коштів від ресурсу, пошукові результати і рекламні оголошення останнім часом мене не дуже радують.

Особливо цікаво під час застуди і пошуку інструкцій до пігулок, читати ліки в стилі БАДів. Маю надію, що цього року кожен користувач google побачить ефективність не тільки в цифрах звіту, але й в показаних йому комерційних пропозиціях.

До речі, час шукати квадрокоптер для початківця. Ok, Google, що скажеш? :)

Коменти