Sony патентує контактні лінзи с інтегрованою відеокамерою. Вони також мають вбудовану пам’ять для зберігання записаних даних. Запис відео вмикається після того, коли власник всього лише моргне очима. П’єзоелектричні датчики у пристрої будуть відокремлювати випадкове кліпання від команди користувача.

Поки всі великі виробники розвивають технологію доповненої реальності, Sony реєструє дійсно корисний винахід. Хоча з іншого боку, той ж самий Apple нам давно довів, що обіцяти — не значить одружитися, а запатентувати — не значить зробити.

Metropolitan Museum of Art виклав у вільний доступ колекцію з 375 тис. зображень

Один з найвідоміших музеїв Нью-Йорку виклав у вільний доступ 375 тис. фотографій предметів мистецтва, переглянути їх можна тут. Доступ надається за ліцензією Creative Commons Zero, згідно якої кожен може використовувати фото за власним розсудом.

Було б чудово, якщо хоча б одне зображення з музею стало популярнішим в Instagram, аніж тони фотошопу на фізіономії Селени Гомес.

Ford інвестує 1 млрд $ у безпілотні авто

Популярна нині тема. Ford планує найближчі 5 років інвестувати 1 млрд доларів у розвиток штучного інтелекту компанії Argo AI, фактично купуючи невеликого розробника.

Компанія Argo в свою чергу допоможе Ford розробити автономний автомобіль, який зможе їздити без участі водія.

Подібні технології вже давно розвивають високотехнологічні компанії на кшталт Apple, Google та Uber. І хоча Ford не є першим автовиробником, який цікавиться розвитком технології безпілотного керування, не кожен з них інвестує подібні гроші у штучний інтелект.

Цікаво, чи варто нам чекати на Lanos із автоматичною коробкою передач?

Росія подарує Сноудена Трампу

Цього тижня NBC News заявили, що найближчим часом найвідоміший агент Служби національної безпеки, а нині — пересічний житель Москви і авторитет з безпеки в інтернеті Едвард Сноуден може бути виданий США, які вже давно чекають на нього в суді за розголошення державних таємниць.

Під час своєї компанії нинішній президент США Дональд Трамп відверто називав Сноудена «зрадником». У відповідь Трамп, можливо, надішле керівництву Росії вітальну листівку з автографом.

Політ шмеля

Ну і наостанок цікаве відео скаженого польоту дрона у режимі First Person View.

Хороших вихідних!

Коменти