У США у причині для більш ніж 60 % розлучень згадується Facebook. Хтось «випадково» прочитав переписку свого коханого, комусь поперек горла лайки від незнайомих дівчат… як виявилось, це достатня умова для того, щоб сім’я щасливо закінчила своє існування. Агенція Gallup прогнозує, що 2020 року соцмережі стануть основною причиною для розриву шлюбів.

Зайва інформація і шлюб

Соцмережі — це величезне джерело інформації про кожного з нас. Якщо ви любите ділитися подробицями життя у фейсбуці, то майте на увазі, що вашому партнеру не завжди буде до вподоби така щирість. Ще 2010 року Американська академія юристів заявила, що за 5 років значно зросла кількість суперечок, в яких фігурувало формулювання «поведінка в соцмережах».

Технології і подружнє життя

Красиве фото, лайки від незнайомців, флірт, а може й віртуальний роман — не такий вже й фантастичний сценарій розвитку відносин. Епічним фейлом можна назвати історію розлучення, де чоловік обмінювався інтимними фото з коханкою, а вся його переписка автоматично синхронізувалась на домашньому планшеті через iCloud.

Якщо не розглядати випадки клінічного ідіотизму, то варто звернути увагу на статистику. За результатами дослідження, 17 % британців щоденно сваряться через те, що їх половинка занадто багато часу проводить у месенджерах або соцмережах.

Сімейне шпигунство

58 % британців також визнали, що знають пароль до сервісів (фейсбук чи пошта), яким користується партнер. Сам партнер про це не знає. В більш ніж половині пар один з партнерів не довіряє іншому. Інша сторона соцмереж — надмірна відкритість. В судовій практиці є приклад, де колишня дружина змогла підвищити суму аліментів, довівши за допомогою LinkedIn, що її колишній чоловік має додатковий бізнес, не вказаний у декларації.

Віртуальне щастя

Є дві гіпотези. Перша — користування соцмережами негативно впливає на шлюб. Друга — нещасливі у шлюбі люди частіше користуються соцмережами. Американські та чилійські вчені провели спільне дослідження, яке підтвердило обидва припущення. За їх висновком, якщо ви на 20 відсотків збільшите час, проведений у соцмережах, то ймовірність того, що ваша сім’я розпадеться, підвищиться на 4,3 %.

Серед подружніх пар є ті, які не користуються соцмережами і месенджерами взагалі, за статистикою 16,3 % з них інколи думають про розлучення. Серед прихильників Facebook і активних користувачів месенджерів такий показник складає 31,9 %. Віртуальне життя дуже сильно впливає на реальний шлюб.

Що нас очікує

Звичайно, ми нікуди не подінемося від соцмереж і тим більше месенджерів. Сучасні технологію дійсно мають свої переваги. Інше питання — як їх використовувати. Той же Telegram додає мобільності, однак його не потрібно застосовувати для секретної переписки з коханкою. Взагалі не варто мати коханку, якщо маєте партнеру, якого любите.

Якщо дружина за вечерею переглядає Instagram — варто задуматись, чому вона вважає віртуальне спілкування цікавішим за вас. Може, ви робите те ж саме?

А може, ви нудний жирний невдаха? Ой, вирвалось.

Подорожуйте, посміхайтесь, даруйте настрій. Це в будь-якому разі краще, аніж шукати дуреп із накачаними губами у Tinder. Можна час від часу знайти простий привід, щоб вимкнути телефон і провести вечір у компанії коханої людини і хоча б на кілька годин забути про смартфон.

Коменти

Меро

Душевна стаття!