Якщо ви вирішите написати програму для збору персональних даних, прочитайте історію про Zachary Shames. 21-річний програміст зарекомендував себе як талановитий студент і вже працював інтерном в компанії Northrop Grumman. Однак, він став відомим не завдяки своїм професійним успіхам.

У 2013 році Zachary Shames написав потужний malware-додаток Limitless, завдяки якому можна перехоплювати всі дані, введені користувачем з клавіатури. Програма може збирати інформацію про банківські карти і паролі до акаунтів, вона сумісна з відомими Інтернет-браузерами, фінансовими додатками, FTP-клієнтами та іншим софтом. Додаток розповсюджувався на спеціалізованих форумах, а за 35 доларів була обіцяна довічна підтримка з боку розробника.

Через рік після створення кейлоггер був використаний у масштабній кібершпигунській операції, яка була організована проти компаній зі списку Fortune 500. Це й послужило поштовхом до того, що додатком зацікавилось ФБР.

Влітку минулого року Zachary Shames взяли під арешт. Відповідно до судових документів, програму придбало більше 3 тисяч кіберзлочинців, а від дій Limitless постраждали більше 16 тисяч осіб. Зараз розробник додатку повністю визнав свою провину та очікує на рішення суду. Йому загрожує немалий термін ув’язнення — до 10 років.

Тож ніколи не обіцяйте довічну підтримк бо хто знає, як складеться ваша доля.

Коменти

Anton

Ну как бы тюрьмы у них лояльные – он ещё от туда может заниматься поддержкой. А может ещё продать свою программулину. :)
Купить-то купите, но Вами может заинтересоваться уже не ФБР, а СБУ … ну и если уже решите подставляться, то красть придётся тысяч так 300-500 баксов, предварительных продать квартиру, все имущество и получить ВНЖ куда-нибудь в Мухосранск типа Боливии, у которой нет программы выдачи преступников, а нажимать кнопочку энтер, когда будете сидеть в самолёте :)

P.S. Ох у тебя и злобный “неверно введен код”, Назар! Две минуты и код уже не тот. :)

Назар Токар

Болівія не гаратнує ніяких плюшок, краще жити де живеш і навчитись користуватись VPN :) А що з кодом? Наче нормально працює. Видає помилку?

Виталий

Лучше обещать “…а всего за 35$ вы получаете поддержку от разработчика пока его не посадят” )))
Вот бы обзавестись такой софтиной! 35$ за такое – копейки! ;)

Назар Токар

Тільки є неілюзорний шанс опинитись біля розробника :)