На початку лютого у продажу з’явились два розумних годинники LG, це перші годинники, що працюють на новій версії Android Wear 2.0. Другий реліз операційної системи — це найбільше оновлення годинникової платформи з часу її виходу.

Девайси на базі цієї ОС мають інтегрований wi-fi, а інколи — навіть LTE. Перед вами рейтинг переваг нової платформи.

Проста навігація

На відміну від колег з Apple у Google ніколи не заявляли, що їх пристрій змінить світ. Однак новий інтерфейс у Android Wear 2.0 дуже зручний — в ньому повністю був змінений алгоритм відображення пунктів, основні блоки відтепер доступні через звичні жести. Користувачу не потрібно листати меню пальцем.

Наприклад, для входу в меню оповіщень потрібно зробити свайп угору, а не шукати підрозділ серед списку.

Програми без телефону

Відтепер інсталювати додатки з Google Play можна і без телефону прямо на годинник. А шукати програми для годинника можна і на смартфоні, при інсталяції потрібно лише обрати гаджет.

Google Fit

Нова версія Google Fit контролює, чи правильно ви виконуєте фізичні вправи, а також веде статистику пройдених кроків.

До речі, згідно Всесвітньої організації охорони здоров’я, щоденно треба проходити не менше 8000 кроків.

Ще більше сенсорів

В платформі з індексом 2.0 додано сумісність з новими датчиками та покращено підтримку вже існуючих бездротових технологій: wi-fi, LTE, GPS, NFC, пульсометр — все це вже підтримується операційною системою.

Налаштування інтерфейсу

Android Wear і раніше дозволяв змінювати зовнішній вигляд інтерфейсу, однак серед різноманіття пропозицій не завжди можна було відразу знайти потрібний скін. Тепер користувач зможе створювати власний дизайн інтерфейсу за допомогою спеціальних утиліт з заготовками.

Сторонні сповіщення на екрані

Додатки від сторонніх виробників можуть виводити повідомлення не тільки у інтерфейсі «рідної» програми, а й над іншими утилітами. Такі сповіщення відображаються у вигляді невеликих круглих іконок.

Відправка повідомлень

В Android Wear 2.0 була суттєво перероблено процес відповіді на вхідні повідомлення. Функція «Smart Reply» вміє пропонувати заготовки фраз в залежності від отриманого тексту на основі спостережень за попередніми відповідями.

Якщо дружина попросить придбати молоко, то сервіс автоматично запропонує відповідь «Так, кохана».

Пристрої стають все розумнішими. Багато хто з людей від них вже суттєво відстає.

Коменти