Як виявилось, Apple може роками зберігати історію браузера. Спеціалісти з безпеки компанії ElcomSoft заявляють, що вони змогли завантажити з iCloud дані, які були видалені звідти користувачем кілька років назад.

Дослідження було опубліковане в блозі компанії, що знову викликало суперечки щодо безпеки зберігання особистих даних в інтернеті. Було описано алгоритм, за допомогою якого можна відновити історію переглянутих сторінок.

Чи дійсно було отримано видалені дані, можна судити хіба що за скріншотами, тому є ймовірність, що дослідження є фейковим.

У ході експерименту одна програма синхронізувала дані, збережені користувачем з iCloud, а друга фільтрувала отриманий масив даних. Виявилось, що серед звичних даних можна отримати і історію відвіданих сторінок, яка була видалена два роки тому. Сам Apple заявляє про 30-денний період зберігання видаленої інформації, після чого начебто дані видаляються остаточно.

Дослідники звернулись до Apple з проханням якось прокоментувати ситуацію, однак жодної відповіді не отримали.  До речі, раніше ті ж дослідники змогли отримати з хмарного сховища давно видалені фотографії та «очищену» історію дзвінків.

Коменти