Оновлення системи, які не можна виключити, фонові перезавантаження ПК, а тепер і реклама у провіднику – Microsoft роблять все, щоб зробити «щасливими» власників Windows 10.

Нещодавно користувачі останньої версії платформи від Майкрософт помітили в провіднику пропозиції спробувати хмарний архів OneDrive. У відповідь на запит можна або відкрити сторінку з детальним описом сервісу та придбати один з тарифних планів («Дізнатися більше»), або просто закрити банер («Не зараз»).

The Verdge надіслав запит до Microsoft з проханнями пояснити причини такого типу реклами. У відповідь вони отримали стандартну відповідь:

«Нові повідомлення — це поради, які були розроблені, щоб допомогти клієнтам Windows 10. Це канал надання швидкої й простої інформації для підвищення досвіду щодо зберігання та управління файлами хмари».

Відомості про продукт, його вартість, та пряме посилання у магазин — це важко назвати порадою. Це не перші комерційні пропозиції від розробника платформи, раніше користувачі вже помічали рекламу на екрані блокування та й у деяких додатках, завантажених з магазину Windows 8.

Альтернативи

Думаємо, що ті ж самі Google Drive й Dropbox теж не відмовилися б від такого каналу інформування та не приховували б те, що такі банери — це звичайна реклама. Тим більше, що то й же самий Google за пропонує 100 Гб місця за 1.5 євро на місяць, а Майкрософт — 50 Гб за 1 євро.

По факту ви отримуєте вдвічі більший об’єм з різницею у вартості на рівні менше ніж 30%. Додайте до цього купу фірмових сервісів, які суб’єктивно краще реалізовані у Google Drive. І варто згадати інші хмарні сховища на кшталт Mega, де безкоштовно надається 50 Гб місця й використовується End-to-end-шифрування.

Інколи краще задуматися над ціною сервісів для користувачів, аніж агресивно просувати продукти із завищеною вартістю. Та хоча б мати мужність називати речі своїми іменами.

Коменти