Facebook намагається не відставати від тенденцій. Нещодавно мобільний додаток отримав можливість публікації історій — за цю функцію свого часу Snapchat отримав світову популярність.

Якщо звичайними історіями зараз нікого вже не здивувати, вони раніше були інтегровані в Instagram, WhatsApp і навіть VK, то візуальні ефекти доступні не у кожній соцмережі.

Принцип роботи

Фото чи відео, які додаються користувачами, доступні для перегляду протягом 24 годин, це вже стало стандартом. Історії можна побачити у правому куті поруч з відповідним профілем контакту.

Після завершення цього часу мультимедійні пости зникають (хоча нам здається, що насправді вони зберігаються до архіву та стають доступними лише розробнику, однак це зовсім інша тема).

Фактично принцип публікації історій нічим не відрізняється від Snapchat. Тільки назва оригінальна — Facebook Day.

Відмінності

Як і «конкурент», Facebook Messenger дозволяє додавати різноманітні об’єкти та написи. Але на відміну від Snapchat, у фейсбучному месенджері нема чіткого алгоритму застосування елементів — ви можете малювати лінії чи розміщувати смайли як до створення фото, так і після того, коли зробили знімок.

На практиці це виявилося дуже зручно. Наприклад, можна написати шаблонний текст і лише після цього зробити знімок, помістивши об’єкт у камеру відповідно до створеного зразка.

Shapchat дозволяє редагувати лише готові фото чи відео.

Цікава функція, вона точно знайде свої прихильників, хоча не має аналогів фірмових котиків та собачок, які є дуже популярними у Snapchat.

Ще один камінь до городу Цукерберга — зберегти Messenger Day собі на девайс неможливо (хіба що зробити сріншот), розмістити у стрічки новин — також.

Ми більше зраділи б, якщо б Facebook нарешті навчив свій месенджер не так завзято використовувати ресурси батареї.

Що б там не казали розробники про рішення проблеми з пожиранням акумулятору, їх додаток для обміну повідомленнями не може похвастатися лояльною витратою енергоресурсів.

Коменти