Як це працює: вам на гаманець приходить переказ на мінімально можливу суму — 1 цент. В примітці до платежу показано дані покупця: ім’я і адресу сайту. Більшість тих, хто отримав платіж, переходить за посиланням (цікаво ж — від кого «подарунок»).

А на сайті вам уже пропонують щось купити або намагаються завантажити вірус — залежить від замовника. Таким чином, за 1 цент зловмисники отримують перехід на свій сайт.

Для порівняння — в рекламній системі Google Adwords вартість такого переходу вар’юється від кількох центів до 20$ в залежності від тематики і регіону. Наприклад, показати оголошення потенційному покупцеві мобільного телефону в Лондоні коштуватиме 2,5$, ноутбука — близько долара за 1 клік.

Нескладні розрахунки показують: маючи під рукою базу потенційних покупців, горе-маркетологи витрачають на 99% менше бюджету!

Раніше також був популярним інший метод. Після продажу чогось із оплатою через PayPal, для покупця діє захист його прав. Після отримання оплати продавець протягом 21 дня не може користуватись отриманими грошима — вони блокуються на його рахунку. Якщо претензій у покупця немає, гроші стають доступними для витрат через три тижні після покупки.

Секрет полягав у наступному: якщо протягом періоду, коли платіж заблокований, продавець повертає покупцеві частину оплати за товар, вся остання сума розблоковується. Таким чином, можна було, повернувши 1 цент, отримати всю суму відразу.

Щоправда, сьогодні цей метод вже неактуальний. В будь-якому разі, не забувайте народну мудрість:

Коменти