До першого квітня Google подарувала всім користувачам мобільних версій Google Maps можливість пограти у легендарну гру. Якщо ви запустите додаток у своєму телефоні або планшеті, то поруч з кнопкою визначення поточного місцеположення ви побачите нову іконку у вигляді легендарного Pac-Man.

Історія

Pac-Man (Pacman або Пекмен) — це герой однойменної комп’ютерної гри, яка була створена ще 1980 року в Японії. У той час були дуже популярними космічні шутери, а поява аркади з незвичайним сюжетом призвела до справжнього фурору.

Українські (того часу радянські) користувачі вперше змогли познайомитися з грою 1984-го, коли вона була адаптована для комп’ютерів ZX Spectrum. Щоправда, у той час власниками таких машин були лише обрані радіоаматори, поширення цих комп’ютерів почалось наприкінці 1980-х.

В період популярності 8-бітних консолей Pac-Man не був таким популярним як Super Mario або «танки», однак його зовнішній вигляд був знайомий усім школярам 90-х.

Цікаво, що остання велика згадка про Pac-Man у кінематографі відбулася пару років тому назад у фільмі «Пікселі» з Адамом Сендлером у головній ролі.

Геймплей

За сюжетом класичної гри вам потрібно керувати актором у вигляді оригінального обличчя з великим ротом, поїдати крапки та тікати від привидів, при цьому кожен з ворогів «бачить» героя і женеться за ним.

До речі, на створення образу головного героя гри її розробника Тору Інвантані спонукав звичайний шматок піци.

Дії відбуваються у простому лабіринті. Якщо Pac-Man з’їсть велику крапку — привиди тимчасово стануть вразливими і деякий час будуть тікати, тоді герої зможе також поласувати і ними. В процесі гри нараховуються бали, за кожні 10,000 ігрових балів додається «життя».

В оригінальній версії гри було 256 сцен, версія від Google має лише один рівень, проте він повністю дублює карту, яку бачить користувач додатку у поточний момент. Після натискання на іконку гри найближчі вулиці перетворюються на ігрові шляхи, а будинки стають стінами лабіринту.

Геймплей Google-версії майже ідентичний до оригінального сюжету. Різниця, в тому, що коли ви назбираєте всі крапки, ви просто залишитеся на поточній сцені.

Лайфхаки

В процесі гри виявилось, що не далеко кожне місце пристосовано для ігор (хто б міг подумати). Наприклад, якщо спробувати пограти у Дніпрі на набережній, виявиться, що водоймище займе більшу частину простору й тікати від привидів буде нікуди.

Рекомендуємо спочатку вибрати місце з максимально перпендикулярними вулицями без тупикових провулків. І не забувайте про масштаб.

Одразу скажемо, що пограти на трасі серед поля не вдасться — програма скаже, що їй недостатньо місця для відтворення ігрового процесу.

Чудова місцевість для знайомства з грою — північна частина Пекіну, ось її координати — 40°00’25.0″N 116°16’42.4″E. Можете просто введсти код 8PGR274H+Q9 у пошуковому рядку додатку.

Pac-Man у Google Maps буде доступний до 4 квітня. До речі, минулого року користувачі сервісу теж могли пограти в цю гру, однак тоді Pac-Man пропонувався для веб-версії.

Приємної вам гри!

Коменти