Зараз складно уявити своє життя без смартфона. Завдяки йому ми легко орієнтуємося на місцевості, перевіряємо електронну пошту, ведемо активне життя в соціальних мережах, оплачуємо рахунки, розважаємо себе іграми. Ну, і дехто відповідає на дзвінки.

Однак знайшлися в світі люди, які вважають, що у засобі зв’язку повинна бути лише одна його початкова функція «прийом/виклик». І назвали вони такий пристрій Light Phone.

Вперше про цей гаджет світ дізнався 2015 року. Тоді оголошення про його розробку з’явилося на краудфандинговому майданчику Kickstarter. Сума, яка була необхідна його творцям, гонконгським дизайнерам Джо Холліеру і Кайва Тану, — 200 тис. $.

Варто відзначити, що ці гроші вдалося зібрати набагато швидше завершення кампанії. Тому в віртуальному гаманці стартапу виявилося в два рази більше доларів, ніж було необхідно.

Як справжні люди Сходу, Джо і Кайва підійшли до створення апарату по-філософськи. На їхню думку, сучасна людина занадто часто відволікається від поточного моменту, занурюючись в телефон. Так, гонконгці не проти технологій, інакше Light Phone не з’явився на світ. Але в той же час вони вважають, що для більш щасливого життя людині необхідно віднайти баланс між часом, проведеним «в телефоні» і «в моменті».

Завдяки такому підходу, нам легше сказати, що в Light Phone є, ніж перерахувати те, чого в ньому, з точки зору сучасного користувача, немає. Наприклад, за допомогою цього телефону можна подзвонити і відповісти на дзвінок. А також дізнатися час і підсвітити собі шлях (не дарма ж в назві є слово Light, тобто «Світло»!). Ліхтариком служить досить яскрава підсвітка, якою оснащена клавіатура.

Пам’ять телефону розрахована на дев’ять номерів, які відображаються на однорядковому монохромному дисплеї.

Розміри Light Phone більш ніж мінімалістичні — 85,6 × 54 × 4 мм. Завдяки чому він легко поміщається в гаманці. Є один слот для карти mini-SIM. Заряджається девайс через micro-USB. Однієї зарядки вистачає на три дні в режимі очікування. (При наборі наявних можливостей дивуєшся, чому так мало!). Телефон є в двох кольорах — чорному і білому.

З одного боку, завдяки Light Phone можна забути про такі питання, як «скільки у мене залишилося пам’яті?» і «чи не вийшла нова прошивка?». До того ж, ви навряд чи коли-небудь витратите гроші на нову модель, оскільки «вдосконалити» такий телефон майже неможливо.

Але з іншого боку — Light Phone лише додатковий гаджет. Навіть на сайті компанії-розробника вказано, що це «другий телефон з тим же номером». Синхронізація з вашим основним смартфоном відбувається не через Bluetooth (ха-ха, розмріялись), а через спеціальний додаток. Через нього ви створюєте обліковий запис і при потребі налаштовуєте переадресацію дзвінків на Light Phone.

За попереднім замовленням телефон можна купити за 150 $ і ця цифра також викликає подив. Адже за такі гроші можна придбати або непоганий смартфон, або кілька телефонів Nokia з такими ж базовими функціями, що і в цьому диві мінімалізму.

Light Phone поставляється з вбудованою SIM-картою, яка сумісна з мережами 2G GSM в США. Вартість обслуговування — 5 $ в місяць.

Очікується, що телефон з’явиться у продажі в кінці травня. Однак поки що його зможуть придбати лише жителі Штатів.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

LoopER

>Як справжні люди Сходу, Джо і Кайва підійшли до створення апарату по-філософськи.

Vizir_Dima

В режимі очікування три дні? В принципі, на цьому на новинці можна ставити хрест.

Назар Токар

Думаю, за додаткові 50$ можна буде докупити додатковий акумулятор :)