А ви знали, яку роль при влаштуванні на роботу відіграють ваші улюблені Facebook, Twitter та, не дай бог, «Однокласники»? Згідно з опитуванням, проведеним серед HR-фахівців, третина роботодавців відкинула кандидатів після перевірки їх профілів у соціальних мережах.

Хрестом на кар’єрі, що так і не відбулася, може стати все що завгодно — цитата улюбленого політика (Гітлера там, або Сталіна) чи фото п’яного поцілунку з друзями.

З огляду на цей факт, консерватори Великобританії виступили з ініціативою — на законодавчому рівні дозволити видаляти свої записи, які були зроблені в неповнолітньому віці. Схоже, що мова йде про автоматичне видалення всіх старих фото користувача за його запитом.

Відповідно до задуму прем’єр-міністра Терези Мей, яка і представила цей проект, з соціальних медіа-компаній буде стягуватися штраф, якщо вони не будуть йти назустріч користувачам. До подібної міри покарання будуть вдаватися і тоді, коли в мережі будуть проникати матеріали порнографічного або екстремістського характеру. Щодо сум, то мова йде про мільйони євро.

Торік Facebook, Youtube та інші соцмережі піддались серйозній критиці через розміщені там відеоролики, в яких було розпалювання ненависті, і навіть жорстоке поводження з дітьми. Це змусило їх власників піти на посилення заходів безпеки і активнішу співпрацю з поліцією.

Якщо озвучений законопроект буде прийнятий, то при отриманні скарги компанії повинні будуть або видалити суперечливий матеріал або пояснювати, чому він повинен залишитися в мережі. Нагадаємо, раніше Google зізнався, що при розпізнанні екстремістського контенту є «сліпі» зони.

Журналісти The Telegraph зазначають, що для консерваторів це серйозний крок — раніше вони співпрацювали з соцмережам з надією, що ті самі вживатимуть необхідних заходів.

«Інтернет приніс як масу можливостей, так і нові ризики. Причому, останні з’являлися набагато швидше, ніж суспільство на них встигало реагувати. Ми хочемо, щоб медіа-компанії прикладали більше зусиль для відновлення балансу. Наша мета — зробити Великобританію найкращим місцем для запуску цифрового бізнесу, а також найбезпечнішою країною для людей, які виходять в мережу», — каже пані Мей.

Прем’єр-міністр зробила свою заяву на тлі суспільної занепокоєності — перспективи кар’єрного росту стали залежати від постів і коментарів, які робив здобувач ще у підлітковому віці.

Тоні Блер, колишній прем’єр-міністр лейбористської партії, визнав, що у нього не було б шансів стати прем’єр-міністром, якби соціальні мережі існували, коли він був молодший.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти