«WhatsApp+» або «WhatsApp Plus» — це програма, яка працює за тим же протоколом, що й оригінальний месенджер. WA з’явився 2012 року, її створив іспанський розробник Rafalete.

Фактично софт є істотно доопрацьованою модифікацією WhatsApp для Android. Програма повністю безкоштовна.

whatsapp plus установка

Розробники WhatspApp не раз нагадували на сайтах питань-відповідей, що жодного стосунку до WhatsApp Plus не мають: «Це програма іншого розробника і ми не можемо контролювати її код, а значить, і наслідки її використання».

На офіційному Google Play її немає, посилання можна нагуглити. Я не буду давати посилання на скачування, тому що не впевнений у її безпеці.

Сама програма встановлюється як зазвичай і не вимагає видалення оригінального WhatsApp.

whatsapp plus настройка

Теми дизайну

Одна з головних функцій WhatsApp Plus — це повністю перероблений інтерфейс WhatsApp, який можна змінювати як завгодно.

whatsapp plus темы

Всі теми безкоштовні, можна вибрати з 700 варіантів оформлення.

whatsapp plus тема gta

Наприклад, ось скін GTA V.​

В оригінальному WhatsApp немає нічого схожого, адже теми в Plus не тільки змінюють фон, але й панелі управління, кольори й шрифти.

Нові смайли

Ймовірно, багатьом не вистачає стандартних смайлів з WhatsApp. Розробники Plus вирішили не скупитися, й додали до них ще й пак з Google Hangouts.

В результаті в WhatsApp Plus можна використовувати такі смайли:

whatsapp plus смайлы hangouts

Важливо відзначити: нестандартні смайли буде видно тільки користувачам WhatsApp Plus. Тобто в оригінальній програмі замість них будуть знаки питання.

whatsapp plus смайлы

Як сховати останнє відвідування і статус

До поява функції «приховати останнє відвідування» в офіційному додатку, ця функція вже давно працювала в WhatsApp Plus. Тепер в оригінальній програмі теж можна налаштувати, кому показувати мережевий статус.

whatsapp plus сетевой статус

Налаштування файлів

У WhatsApp Plus можна збільшити ліміт переданих файлів до 50 Мб, а також змінювати налаштування стиснення фотографій і відео:

whatsapp plus настройки сжатия

Схоже, що сам по собі протокол може передавати файли, значно більші, ніж заявлено, а обмеження на розмір є тільки в програмі.

Налаштування всього

Кріме тем, в WhatsApp Plus можна окремо налаштувати такі компоненти:

  • заголовок, колір і розміри іконок;
  • заголовок і розміри контактів;
  • розмір і стилі повідомлень;
  • відключення функцій (звукозапис, анімації);
  • розміри і кольори віджетів;
  • іконка програми.

Враження

Через кривий протокол, безпеку й інтерфейс в оригінальній програмі WhatsApp з’явилися її клони, в яких діри залатали, а також додали нових.

І невідомо, що краще: використовувати стандартну діряву програму з мінімумом налаштувань або чудо-атракціон з сотнями функцій, який працює за невідомим принципом. А що знаходиться всередині цього балагану, знає тільки розробник.

Варто зазначити, що WhatsApp Plus — це саморобна доробка програми WhatsApp, яка користується її протоколом.

Розробник WhatsApp час від часу блокує способи підключення програми до серверів для передачі повідомлень, а розробники Plus знаходять нові шляхи.

Схоже, що ця млява війна набридла іспанському автору, і він разом з колегами випустив форк на Telegram — Plus Messenger або просто Telegram Plus.

Більшість користувачів не відрізняються грамотністю в сфері безпеки, тому вважають, що Plus це просто нова версія оригінального WhatsApp. Це ще один аргумент для Facebook до повної заборони її використання.

Plus не тільки потенційно небезпечний своїм ймовірно шкідливим кодом, але й псує без того погану репутацію WhatsApp. Робимо висновок, що повне блокування — це питання часу.

Чи ставити собі програму програму? Точно ні. Нехай вас не вводять в оману схожий логотип і назва — ця програма має мало спільного з WhatsApp.

Охочим перевірити її в дії я рекомендую знайти телефон, який не шкода, а також навчитися повертатися до заводських налаштувань. Успіхів!

Коменти