Іноді спамерські коментарі маскуються під звичайні повідомлення із посиланням на «корисний» сайт, а іноді навіть не намагаються, тож просто завалюють обговорення вашого котика чи ранкового макіяжу відрами екскрементів.

Здавалось би — заблокуй потвору і спи спокійно, але не все так просто. Завдяки дешевій робочій силі в Південній Азії, таких акаунтів існують десятки й десятки тисяч, і щодня тільки більшає. Тож блокувати всіх неможливо. З іншого боку сам сервіс не сильно допомагає, дозволяючи реєструвати спамерські акаунти і блокуючи їх тільки після кількох скарг інших користувачів. Тож що робити?

Наташтування фільтру

На щастя, в Instagram є функція фільтрації коментарів за ключовими словами. Як її налаштувати:

  1. Відкрийте свій профайл і клацніть коліщатко (iPhone) або три крапки (Android) у верхньому правому куті екрану.
  2. Виберіть Коментарі.
  3. Знайдіть і увімкніть пункт «Прибрати недоречні коментарі» (шукайте «неуместные» російською або «inappropriate» англійською мовами)
  4. За бажання ви можете додати свої ключові слова, за якими блокуватимуться коментарі. Для цього в полі «Ваші власні ключові слова» («custom keywords») додайте всі слова, що на вашу думку, відрізняють ботів.
  5. Клацніть Зберегти.

Стандартні ключові слова, за якими проходить фільтрація, написані англійською, тож для наших реалій в будь-якому разі потрібно буде ввести свій список.

instagram spam comments

За іронією долі ця функція недоступна для мов, в яких немає пробілів, на кшталт китайської, японської чи тайської мов.

Коменти