Розробники Viber додали декілька корисних функцій. Перша з них прийдеться до вподоби більшості її прихильників — це відправлення коротких відеоповідомлень. Для того, щоб отримати доступ до функції необхідно, по-перше, оновити версію, а далі — зробити «свайп» піктограми аудіоповідомлень, тоді іконка з зображенням мікрофону зміниться на кнопку у вигляді медіаплеєра.

Принцип роботи відеоповідомлень такий же, як і при записі звукових меседжів — користувач затискає відповідну кнопку і тоді починається «захоплення» зображення з фронтальної камери гаджета. Максимальна тривалість відеоролика — 30 секунд. Скористатися опцією можуть користувачі девайсів на базі iOS та Android. На інших платформах вона поки що недоступна.

Перевага такого сервісу над звичайними відеодзвінками очевидна — для того, щоб відправити мультимедійний меседж інший користувач не обов’язково повинен знаходитись онлайн. Згадуємо про тарифи на передачу даних — вочевидь, перед нами чудовий подарунок від розробників перед сезоном відпусток.

Інше нововведення стосуються юзабіліті месенджера — був поліпшений алгоритм відображення посилань на інші сайти, також оптимізовано пошукову систему контенту серед стікерів.

Читайте також, де безкоштовно скачати Вайбер.

На початок 2017 року активна аудиторія Viber складала 800 млн користувачів. Думаю, що після того, як розробники месенджера дозволили прикріпляти до повідомлень файли будь-якого типу, сервіс став повноцінною альтернативою Skype. Тим більше, що питань до стабільності в роботі останнього набагато більше, ніж до Viber.

Коменти