На роль найкращого месенджеру претендують з десяток сервісів, і кожен із них має свою аудиторію. Щоб тримати зв’язок з усіма контактами у моїй адресній книзі я повинен користуватись 5 програмами одночасно. Ідея об’єднати в єдиному інтерфейсі декілька месенджерів не нова, її давно намагаються втілити у життя розробники ICQ (нині — той самий Газпром) після спаду популярності їх продукту.

Однак найкраще реалізувати цю ідею вдалося розробникам Franz з Австрії. За допомогою їх десктопного клієнту можна зручно користуватись не тільки основними месенджерами, але й запускати декілька різних облікових записів одночасно.

Список доступних для підключення месенджерів в додатку непоганий — 34 різних сервіси. Є WhatsApp, Slack, Telegram, Facebook Messenger, Skype, VK, можна навіть читати пошту Gmail. Програма доступна для Windows, MacOS та Linux. Інтерфейс програми підтримує близько 50 мов включно із українською.

Користуватись додатком просто. Спочатку потрібно обрати необхідний сервіс серед списку.

Після цього заходимо у обліковий запис стандартним способом за допомогою підказок.

Наприклад, якщо це Skype — треба тільки ввести логін і пароль.

Якщо WhatsApp — скануємо QR-код за допомогою телефону.

Інтерфейс кожного з сервісів в точності співпадає з десктопним клієнтом відповідного месенджеру.

Їх функціонал також повністю ідентичний. Якщо в веб-версії WhatsApp відсутня функція голосових дзвінків, її ви не знайдете і у Franz.

Посилання на активні сервіси знаходяться у верхній частині клієнту у вигляді вкладок. При отримані вхідного повідомлення тут відображається значок поруч з відповідним месенджером. Сповіщення дублюються у системному треї.

Тепер ложка дьогтю :).

Мінуси

По суті програма — це набір вкладок з веб-версіями сервісів. Звідси перший мінус — програма не підтримує Viber, бо веб-інтерфейсу у нього немає. Деякі сервіси не адаптовані для перегляду. Наприклад, той же VK — теж звичайна веб-сторінка у окремій вкладці. Можливо, краще було б інтегрувати мобільну версію сайту або прибрати зайве. Зручно, що вкладки не втрачають авторизацію після закриття програми і інтерфейс виглядає саме як окрема програма, а не браузер із набором вкладок.

Також зустрічаються баги, наприклад, некоректна передача посилань у Skype та частково локалізований інтерфейс.

Висновок

4 з мінусом з 5

Мені подобається Franz і я маю надію, що найближчим часом в нього буде інтегрований Viber, тоді можна буде повністю відмовитись від оригінальних клієнтів-месенджерів. Непогано було б також бачити й аналогічне робоче рішення для мобільних платформ.

Скачати програму можна з офіційного сайту, вона повністю безкоштовна і працює доволі швидко.

Коменти