Джамел Аґаоя, виконавчий директор японської компанії Rakuten (2015-го викупила Viber) поділився планами розвитку і перспективами розвитку месенджера.

Що нового

На користувачів чекає:

  1. пошук ресторанів;
  2. база сервісів доставки їжі;
  3. списки публічних місць;
  4. у перспективі — електронна комерція (сплата за продукти прямо з програми);
  5. розвиток безпеки та конфіденційності.

З 2016 року Вайбер підтримує функцію end-to-end-шифрування. У випадку, якщо суд змусить розробників відкрити доступ до закодованої переписки, розшифрувати її, за словами розробників, буде неможливо.

У Viber планують потіснити WhatsApp та Facebook Messenger.. На сьогодні японський месенджер посідає перше місце за популярністю лише у 8 країнах, тоді як WhatsApp — в 53 з 96 країн, де ведеться подібна статистика.

В результаті

Плани дійсно великі і зрозуміло, звідки віє вітер. Розробники хочуть перейняти досвід WeChat, котрий вже давно на першому місці в Китаї і про який мало що відомо і останньому світі. WeChat дозволяє обмінюватись повідомленнями, дзвонити, в ньому є щось схоже на стрічку новин Facebook.

Окрім іншого, в цій програмі можна замовляти їжу, білети в кіно, переказувати гроші і ще багато чого.  Японці так і не змогли вивести на перше місце в світі, обігнавши старий і досі популярний в усьому світі Whatsapp, тому і вирішили обійти їх іншим способом — перетворити месенджер на «швейцарський ніж» з десятком функцій.

Коменти