Після нещодавнього скандалу з проблемами у безпеці розробникам WhatsApp потрібно було щось зробити, щоб люди забули про цей фейл. Всі, хто ще досі їсть цей кактус (і я серед них), чекали на оновлення, яке б виправило баги, однак розробники вирішили «виправитись» іншим способом.

В FAQ на сайті месенджеру, ніяк не описуючи нововведення в новинах, з’явилась інформація про те, як увімкнути двоетапну автентифікацію у месенджері.

Двоетапна авторизація

При оновленні у параметрах аккаунту з’являється новий пункт «Двоетапна аутентифікація», і він складається усього з одного блоку «Включити».

Після активації треба ввести шестизначний код, який буде вимагатись для верифікації телефонного номеру.

Крім того, можна додати електронну пошту для відновлення паролю.

Замість того, щоб захистити доступ до інформації з власного боку, розробники вирішили підвищувати рівень безпеки зі сторони користувачів.

Так, це похвально, але у випадку із WhatsApp це як ворота без паркану.

Час міняти старий телефон

Окрім того, WhatsApp скоро перестане працювати на «застарілих» пристроях на ОС Android 2.2, Windows Phone 7 та iOS 6. Програми продовжать працювати, але без оновлень.

Якщо з першими двома платформами все зрозуміло, то з iOS 6 є питання. І досі в світі доволі багато користувачів п’ятих Айфонів, на яких залишилася остання версія системи з об’ємним дизайном.

До речі, ще досить популярний у вузьких колах старий iPhone 3Gs взагалі не дозволяє встановити 7-му версію iOS.

Цікаво, що про клієнти для Symbian та Series 40 нічого не було сказано, отже скоріше за все вони зможуть працювати з новими функціями. Виходить, що Nokia 6220 новіша за iPhone 3Gs, такі справи.

Коменти