Microsoft тепер вже офіційно представив нову версію Skype для Android. Нарешті розробник почув своїх користувачів і показав щось більш-менш швидке у вигляді Skype Lite, адже останнім часом ми чули багато критики на адресу сервісу.

Що таке Skype Lite?

В Skype Lite ній був зменшений розмір інсталятора, також вона потребує значно менше ресурсів системи у порівнянні зі звичайним додатком. Незважаючи на оптимізований розмір, у програмі з’явилися і нові функції.

Новий Skype Lite відображає весь список контактів і дозволяє вибирати, можна спілкуватися з ними через Skype або зробити звичайний мобільний дзвінок. Окрім іншого, в налаштуваннях можна змінити режим стиснення даних, що дозволить передавати менше трафіку. Нова версія важить 14 Мб, що вдвічі менше звичайної.

Окрім того, в новому Skype є інтеграція з sms, тому звичайні повідомлення можна читати й писати прямо в додатку. Раніше схожий функціонал ми вже бачили у Google Hangouts. Слід визнати, що такий інтерфейс виявився доволі зручним.

Офіційно спочатку додаток могли завантажити тільки жителі Індії, жителі останніх країн отримали таку можливість тільки через тиждень. Додаток є у Google Play, однак кнопка «Завантажити» раніше була неактивною, так що індуси вже виклали завантажений з магазину файл для інсталяції. Програму вже можна було інсталювати, але не для всіх моделей.

Наприклад, Xiaomi нову версію поки не підтримує.

В рекламному ролику програма називається доволі дивно: «Скайп для Індії»:

Ця історія нагадаує фразу відомого персонажа: «Я вам посилку приніс, але я вам її не віддам».

Коменти

Максим

Я смотрю, что все, к чему прикасается рука макрософака превращается в унылое говно! Был скайп как скайп, как только выкупил ее Гилл Бейтс – сразу пошли тормоза и рекламы, притупляющие работу не только скайпа но и компа в целом!
Хорошо хоть есть вэб-версия… ало-мальски работает