Якщо ви є розробником софту і ще досі не користуєтесь Слеком, то тут є два варіанти:

  1. або ви знаєте якусь мега-програму, якої не знають інші;
  2. або у вас доволі багато вільного часу, щоб витрачати його на глюки скайпу або інших месенджерів.

Донедавна в Slack була деяка імітація дзвінків за допомогою інтеграції з Google Hangouts, вона працювала (та й досі працює) досить зручно — набираєш команду /hangouts і програма автоматично створює дзвінок і надсилає посилання на нього всім учасникам. Зручно? Ще й як. Але це все ж таки інший сервіс, тому, наприклад, якщо користувач неавторизований у Google, то замість дзвінка він побачить сторінку авторизації або ще гірше — форму для введення паролю з смс.

Тож я дуже радий такому нововведенню. Воно дозволить не користуватись сторонніми сервісами для розробників, економлячи тим самим час та нерви.

дзвінки у slack

Трошки історії

Slack позиціонує себе як вбивця Skype і корпоративної пошти. В ньому є все що потрібно для розробників:

  • приховування величезних шматків коду;
  • інтеграція з сервісами Google (зокрема, Google Drive та згаданий вище Hangouts);
  • інтеграція з GitHub, Jira і ще близько сотнею сторонніх сервісів;
  • канали для групового спілкування;
  • смайли, але я їх відразу ж відключив.

Сервіс було запущено в роботу 12 лютого 2014 року і вже за перший день в ньому зареєструвалось 8 тисяч компаній. Вже за рік Слеком користувались 1.1 млн користувачів щодня. Таким чином цей доволі молодий сервіс (порівняйте за скайпом, що працює з 2003 року) став бізнес-застосунком, який розвивається найшвидше за всі останні. Такий собі невеликий рекорд.

До чого це я? Сьогодні Слек оновився на андроїді і запитав дозволу до мікрофону, чим мене здивував. Але ненадовго, бо в інформації до релізу чесно написано — поки дзвінки не працюють, але вже тестуються і скоро будуть.

slack android дзвінки

До того ж ця функція працюватиме спочатку тільки на Android, тож повноцінної підтримки не варто чекати раніше літа. Це ще точно не перемога, але вже і не зрада, тож новина хороша.

Коменти